Villa Oliver

Keresés
Rólunk

A Villa Oliver Kft. egy magyar tulajdonban lévő, dinamikusan fejlődő, 1000+ férőhely kapacitással rendelkező szállás-szolgáltató vállalkozás 2014 óta, mely minőségi szállás-szolgáltatását Siófokon, Hévízen, Tihanyban, Zalakaroson, Balatonlellén és Budapesten nyújtja.

villaoliver.hu

Szilveszter Siófokon

Van, aki imádja az ünnepeket csavargással és mindenféle más programmal tölteni, és van, aki legszívesebben ilyenkor kis sem dugná az orrát otthonról. Nos, most olyan programokat gyűjtöttünk Nektek össze, melyek mindkét csoport számára igazán vonzók lesznek! Kalandozásra fel, és ne felejtsétek: nálunk minőségi szállás és nyugodt pihenés vár rátok az átélt izgalmak után! 

Túrázz az év utolsó napján!

Azt gondoltad, rögtön egy nagy partit ajánlunk Siófok valamelyik menő klubjában? Nos, mit szólnál idén egy alternatív, kissé lassabb és nyugalommal teli szilveszterhez? A Töreki Tavak tanösvény ilyenkor is nyitva áll, s ha hihetünk az időjárás előrejelzésnek, akár még a havas tájban is gyönyörködhetsz a sétád alatt. A töreki városrész mellett meghúzódó Töreki Halastavakat 1994-ben nyilvánították védetté. A 300 hektáros föld legfőbb értéke a Cinege patak: Siófok környékén ez az egyetlen Balatonba torkolló, élővizet szállító vízfolyás, valamint a patakra épült, 10 tóból álló, 36 hektár területű vízrendszer sem elhanyagolható jelenség. A tanösvény bemutatja a tavak, vizes élőhelyek, különféle erdők és rétek élővilágát, a madármegfigyelő torony pedig bepillantást enged a gazdag madárvilág életébe. A hossza 8,5 km, azonban, ha keresed a kihívást, akár 14 km-es utat is bejárhatsz. Természetesen nem kell megijedni: a túraútvonal mentén számos pihenőhely, a végén pedig a Villa Oliver kényelmes szobái várnak!

 

Egy kis kultúra: színház minden mennyiségben

Bár ez nem kifejezetten szilveszteri program, de karácsony előtt és a nagy ünneplés után is szuper kulturális élményben lehet részetek. A siófoki Kálmán Imre Művelődési Központ színpadán december 22-én Andersen egyik csodás meséje, az Ólomkatona elevenedik meg. A sérült katona és a gyönyörű papírbalerina klasszikus története igazán meghitt karácsonyi hangulatot csempészhet a szívekbe – ráadásul nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is biztosan élvezni fogják!

Az Isten pénze című musicalt szintén a Művelődési Központban tekinthetitek meg január 6-án, így már kapásból kellemes programmal indulhat az új év! A darab főhőse a lelkileg sivár, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge uzsorás, akit még karácsonykor is csak anyagi ügyei foglalkoztatják. Pénzt azonban nem adományoz a szegényeknek, mert úgy gondolja, a gyengének pusztulni kell. Az ünnepek alatt azonban meglátogatja őt a karácsony 3 szelleme… S bizony lebilincselő, szívmelengető és a mai napig érvényes dolgokat felsorakoztató történet tárul elénk a színpadon.

Ha már elindultunk a zenés irányba, a musical mellett a klasszikus zene kedvelői is csodásan indíthatják a 2022-es esztendőt. A Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a Sziget Art-tánckar Újévi Gálakoncertre várja az érdeklődőket január 7-én. A koncert első részében Strauss és Kálmán Imre fülbemászó zenéi csendülnek fel, majd világhírű musicalek, népszerű filmek feledhetetlen dallamaival kínálnak különleges élményt a közönségnek. 

Jégkikötő korcsolyapálya a hajóállomáson

Ha nem feltétlenül szeretnétek nagy tömegben, zárt térben tölteni a szilvesztert, akkor a korcsolyapálya tökéletes megoldást nyújt a helyzetre. A Siófoki Jégkikötőben több mint 600 négyzetméteres, valódi jéggel borított korcsolyapályán hódolhattok kedvenc téli sportotoknak. Ráadásul a pálya kiegészült egy ritkaságnak számító, 50 méteres jégfolyosóval is, így a kikötő fái között kanyargó varázslatos erdei pályán is kalandozhattok. Természetesen a hidegre való tekintettel kedvenc téli finomságaitok is megtalálhatók a pálya mellett: nincs is jobb, mint önfeledten siklani egyet, majd a családdal és barátokkal egy bögre tea vagy forró csoki mellett gyönyörködni a csodálatos téli Balatonban! Utána pedig a Villa Oliver wellness részlegén egy jó kis szaunával melegíthetitek fel magatokat!

 

Természetesen a város számtalan menő klubjában tartanak szilveszteri mulatságot, így ha igazán zenés-táncos rendezvényre vágytok, akkor is bőven találtok magatoknak programot! Az este végén pedig kényelmes szobáink biztosítják a valóban pihentető alvást!