Villa Oliver

Keresés
Rólunk

A Villa Oliver Kft. egy magyar tulajdonban lévő, dinamikusan fejlődő, 1000+ férőhely kapacitással rendelkező szállás-szolgáltató vállalkozás 2014 óta, mely minőségi szállás-szolgáltatását Siófokon, Hévízen, Tihanyban, Zalakaroson, Balatonlellén és Budapesten nyújtja.

villaoliver.hu

Siófoki látnivalók

Már megszokhattátok, hogy imádunk jobbnál-jobb tippeket adni, hova érdemes ellátogatni a Balaton környékén! Ma Siófok a soros: igyekeztünk minél több látnivalót összegyűjteni, s természetesen pár információt is megosztunk róluk. A részleteket azonban most nem áruljuk el – ezért, na meg persze az élményért – most Nektek kell felkerekednetek!

 

No.1. – A város

Kezdjük talán magával Siófokkal, hiszen mégiscsak a Balaton déli partjának fővárosáról van szó! Már az ókori rómaiak is használták, megemlítik a tihanyi alapítólevélben is, azonban a tatárjárást és a második világháborút követően is szinte romjaiból kellett újra felépíteni. Természetesen ma már virágzó városól beszélhetünk: jobbnál-jobb szálláshelyei és strandjai csak úgy vonzzák a turistákat.

 

No.2. – Bella Állatpark

A belvárostól mindössze 5 kilométerre található az állatpark, mely igazi gyerekparadicsom (persze az állatszerető felnőttek is bőven el tudnak tölteni itt egy egész napot). Láthattok lovakat, tevéket, lámákat, szamarakat, kengurukat, szurikátákat, emellett háziállatokat és madarakat is. Sok állat megülhető és simogatható is, úgyhogy nem csak a passzív nézegetés élményében lehet részetek. Ráadásul nem árt energiát tartalékolni a nap végére: a területhez egy kalandpark is tartozik, amiben többek közt a buborékfoci mestereivé is válhattok!

 

 

No.3. – Óriáskerék

Ha nem küszködtök tériszonnyal, ezt nem hagyhatjátok ki. Az Aranypart és a siófoki bulinegyed kellős közepén klasszikus vidámparki kerék vonja magára a tekinteteket: 4 felnőtt is elfér benne, s akár egy esti, csillagnézős kerekezésen is részt vehettek itt. 

 

No.4. – A Béke Jóságos Angyala és a Balatoni Sellő-szobor

A Béke Jóságos Angyala szobor az orosz Jótett Világa Jótékonysági Szervezet Nemzetközi Szövetségének, a Kultúra és Művészet Nemzetközi Akadémiájának, valamint az Orosz Nyelvű Írók Nemzetközi Föderációjának közös ajándéka. Egy 10 méter magas oszlop tetején álló aranyozott angyalról beszélünk, mely a siófoki móló végéről fürkészi a Balatont. Ennél már csak a Rózsakertben található Munkácsy- és Kossuth-díjas szobrászművész, Vilt Tibor mészkőszobra gyönyörködtethet el bennünket jobban, mely egy absztrakt sellőt formáz meg.

 

 

No.5. – Víztorony

A város egyik legemblematikusabb épülete, mely hihetetlen jellegzetes építmény, azonban nem csak küllemével ad okot a megtekintésre. A 45 méter magas toronyban egy bár és egy kilátó is várja a kalandvágyó turistákat.

 

No.6. – Fordított ház 

Van olyan, hogy mindannyian úgy érezzük, az életünk a feje tetejére állt. A siófoki fordított ház azonban így normális! Kvázi egy kiállítást tekinthettek meg, ami egy fejjel lefelé épített házat mutat be: minden berendezés, tárgy és bútor, de még a bentlakók is a plafonon vannak! Igencsak emlékezetes élmény!

 

No.7. – Ásványmúzeum

Mindenki szereti a csillogó dolgokat – úgyhogy ide is érdemes bepillantani, ha Siófokon jártok. Ez a legnagyobb példányszámú hazai ásványkiállítás, mely 25 éve látogatható, s több, mint 3000 darabos gyűjteménnyel kápráztat el.

 

 

No.8. – Tandemugrás és ejtőernyőzés a Siófoki Repülőtéren

Ezt az információt most csak így itt hagyjuk Nektek… Ha szeretnétek 4000 méter magasból kiugrani, s közben a Balaton panorámájában gyönyörködni, akkor Siófokon ezt is megtehetitek!

 

No. 9. – Jókai Park és Rózsakert

Mindkét helyen csodálatosan megnyugtató lehet egy kellemes őszi séta – pláne, ha előtte kipróbáltátok a tandemugrást! Bár a rózsákat most nem tudjátok megcsodálni, számos híres szobrot megnézhettek az andalgás során, a Jókai Parkban pedig Jókai régi villájába is bekukkanthattok!

 

 

No.10. Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

És ha már relaxálásról van szó, akkor nem hagyhatjuk ki a sorból a Galerius Élményfürdő és Wellness Központot sem! A 2006-ban épült komplexum Galerius római császárról kapta nevét, melyhez méltón a római fürdők hangulatát idézi. Márpedig ki ne szeretni fejedelmi kiszolgálásban részesülni, nem igaz?