Villa Oliver

Keresés
Rólunk

A Villa Oliver Kft. egy magyar tulajdonban lévő, dinamikusan fejlődő, 1000+ férőhely kapacitással rendelkező szállás-szolgáltató vállalkozás 2014 óta, mely minőségi szállás-szolgáltatását Siófokon, Hévízen, Tihanyban, Zalakaroson, Balatonlellén és Budapesten nyújtja.

villaoliver.hu

Piacok a Balatonnál - 4 nyüzsgő piac, amit nem érdemes kihagyni

Tihanyi Piac Placc

A piacoknak mindig van egyfajta különleges, egyedi hangulata. A Tihanyi Piac Placc ráadásul több is, mint egy egyszerű tér, ahol finom falatokra bukkanhatsz: igazi közösségi találkozóhely ez, modern csomagolásban! Minden szombaton és vasárnap pezseg itt az élet, a levegőben almás lepény, füstölt kolbászok, kürtőskalács és házi kenyér illata száll – számolj azzal, hogy nincs olyan, aki ezektől nem éhezik meg! A helyi termelők nem fukarkodnak házi lekvárjaikkal, a kézműves sajtokkal, szarvasgombás szószukkal és frissen sült péksüteményeikkel sem, ráadásul az antik bútorok imádói is csemegézhetnek miközben megtömik a hasukat.

Érdemes néha figyelni a naptárt is: az árusokon kívül a Placc szervezői alkalmi fellépőkkel, művészekkel és változatos programokkal is csábítják a látogatókat. A szezonális ,,HelloTök”, a ,,Csipkebogyó Piknik” és a ,,Bio Búcsú” nagy népszerűségnek örvend, de itt rendezik meg minden évben a ARTPlaccot is, melyre az ország egész területéről várják a kiállítókat. Egyszóval: biztos lehetsz benne, hogy a Tihanyi Piac Placcon minden hétvégén jóllakik tested-lelked!

Mikor látogathatok el ide?

Jó hír, hogy egész évben nyitva vannak. Szombaton nagy piaccal, vasárnap pedig kispiaccal örvendeztetik meg a látogatókat 8 és 14 óra között.

Kép forrása: Tihanyi Piac Placc Facebook oldala

Káptalantóti Liliomkert

Tihanytól kissé messzebb a Káli-medence szívében igazi békebeli hangulatú piac rejtőzik. Ezt a termelői csodát Harmathy Ildikó biológus-mérnök álmodta meg és hozta létre – mégpedig saját szántóföldjén!

A Liliomkert Termelői Piacra üres hassal kell érkezni: a frissen sült, langyos pogácsák, a kemencés tejfölös kenyérlángos és a köménymagos kiflik láttán mindenképpen csapnunk kell egy hatalmas reggelizést! Amit aztán csipkebogyószörppel öblítünk le, majd desszertként némi mézes-magos süteménnyel és cukrozott aszalt gyümölcsökkel kísérünk… (Ne az aktuális diétád idején látogass ide…) A körbejárásnál abban is biztosak lehetünk, hogy a táskánkban landol egy-két kézműves ékszer, vagy kerámia, na meg persze a messziről illatozó levendulacsokrokat sem lehet otthagyni. Estére pedig bőven bevásárolhatunk a legjobb badacsonyi borokból és a kézműves sajtokból.

Mikor látogathatok el ide?

Egész évben bevásárolhatsz itt a finomságokból: minden vasárnap reggel 7-től 12-ig biztosan nyitva vannak.

Kép forrása: Liliomkert piac Facebook oldala
 

Lábdi Piac

Egy nagyon pici, ám annál jellegzetesebb piacot találhatunk Badacsontördemicen. Kis mérete ellenére (melyet egy frappáns hozzászóló így jellemzett: „ha elképzelek egy kicsi piacot, azt elosztom kettővel, akkor megkapom a méretét”) megtalálható itt, minden környezettudatos termék, ami csak szemünk-szájunk, na meg a bőrünk ingere. A helyi árusok vegyszermentes idényzöldségekkel, termelői mézzel és adalékmentes kozmetikumokkal várják a vásárlókat. Akkor sem kell aggódnunk, ha gyerkőcünkkel, vagy éppen kutyusunkkal látogatnánk ide: gyereksarok, mezítlábas ösvény és kutyabarát helyek biztosítják a nyugodt bóklászást.

Mikor látogathatok el ide?

A Lábdi Piacra érdemes minél hamarabb ellátogatni: az idei szezonban október 7-én vannak nyitva utoljára, de addig is minden szombaton 7:00-12:30-ig várják az érdeklődőket!

 

Két Kakas Gasztropiac

Itt aztán biztosak lehettek benne, hogy a kínált termékek helyben termett, megfelelően ellenőrzött és kiváló minőségű alapanyagokból készülnek. Balatonfenyves-Imremajorban találhatod meg őket, s akár külön ,,piacjárattal” is mehetsz a kulináris kalandozásra! Ha nem kedveled a vonatozást, akkor sem kell kétségbeesni, mert autóval, biciklivel és gyalogosan is tökéletesen elérhető távolságban van. A szervezők itt is kitesznek magukért: a kézzel készített savanyúságok, szörpök, helyi termesztésű zöldségek mellett időszakos programokkal is várják a látogatókat.

Mikor látogathatok el ide?

Gasztro-túrádat érdemes itt kezdeni: csak szeptemberig tartanak nyitva minden vasárnap 8-15 óráig.