Villa Oliver

Keresés
Rólunk

A Villa Oliver Kft. egy magyar tulajdonban lévő, dinamikusan fejlődő, 1000+ férőhely kapacitással rendelkező szállás-szolgáltató vállalkozás 2014 óta, mely minőségi szállás-szolgáltatását Siófokon, Hévízen, Tihanyban, Zalakaroson, Balatonlellén és Budapesten nyújtja.

villaoliver.hu

Miért érdemes a Balatonon telelni?

A legelső és legegyszerűbb ok, hogy a Balaton partjára bármikor jó letelepedni. A hullámzó tó látványa extrán megnyugtató – pláne, hogy nem takarja el a víztükröt a megszámlálhatatlanul sok fürdőző! Így aztán télen indulhat a korcsolyázás, a jéghoki, a jégszörfözés és a jégvitorlázás is! Az elmúlt években ugyan csak a déli part sekély részeinél alakult ki némi jégpáncél, azonban idén kemény telet jósolnak, így lehet reménykedni. Persze nem kell feltétlenül a fagyra várnod: számos Balaton környéki településen találhatsz jégpályát, s már csatolhatod is a korcsolyát!

De persze van a tarsolyunkban még pár ötlet, hogyan tehetitek kellemessé a balatoni telet! 

 

Téli gyalogtúrák


Ha nyáron szerettek túrázni, télen viszont soha nem próbáltátok, akkor itt az ideje felvenni a bélelt kabátot és a bakancsot! A Balaton-felvidék és a Keszthelyi-hegység lenyűgöző látványt nyújt – pláne, ha éppen hó borítja csúcsait.

Ehhez kapcsolódóan felfedezhetitek a kis kék túra téli verzióját is: a Balaton-felvidék saját kék túrája ugyanis Pétfürdőtől Badacsonyig tart, melynek teljes hossza összesen 103 km. Persze nem kell szakadó hóesésben végig talpalni az egészet, de azt ajánljuk, hogy ne hagyd ki a Balatonfüred és Hajagos-völgy közötti szakaszt az Evetes-völggyel és a Hidegkúti Séd-patakkal!

 

Tanúhegyek minden mennyiségben


A hideg időben természetesen melegen kell tartanod magadat, és az igazi izzasztó hatást a Tapolca környéki tanúhegyek megmászásával érheted el. A Hegyestű, a Szent György-hegy és a Badacsony is mind-mind jó kis kihívás a meredekségük miatt, de a bazaltorgonák minden egyes megtett lépést megérnek. Ha egy könnyebbet választanál, irány a Haláp, ha pedig várromokban gyönyörködnél, mászd meg a Csobáncot vagy a Szigligeti várat!

 

Síelés


Akár kezdő vagy, akár haladó, Eplény 16 síútvonala között biztos, hogy megtalálod a neked való pályát. Itt található Magyarország leghosszabb egyben síelhető útvonala is: a merészek kipróbálhatják a komolyabb kihívást jelentő ugratókat, a kezdők pedig az oktatópályán csiszolgathatják tudásukat. 

 

Szánkózás


Valljuk be, néha nem is kell más a boldogsághoz, csak hó, enyhe lejtő, és egy szánkó! A Balaton környékén mindenhol remek dombokra, lankás lejtőkre lelhetünk a csúszkáláshoz. És megsúgjuk, hogy ezeken a helyeken amúgy remek hóembereket is lehet ám építeni… Nem csak gyerekeknek!

 

Karácsonyi vásárok 


Szinte nincs olyan település, mely ne rendezne karácsonyi vásárt, vagy legalább ne találnák egy bódét, ahol a legfinomabb termelői forralt bort kínálják. Gyönyörködni a karácsonyi fényekben, sétálni a hóesésben a kezünkben egy pohár forró itallal… Ki az, akit még ez sem győzött meg, hogy érdemes a Balatonon telelni?