Villa Oliver

Keresés
Rólunk

A Villa Oliver Kft. egy magyar tulajdonban lévő, dinamikusan fejlődő, 1000+ férőhely kapacitással rendelkező szállás-szolgáltató vállalkozás 2014 óta, mely minőségi szállás-szolgáltatását Siófokon, Hévízen, Tihanyban, Zalakaroson, Balatonlellén és Budapesten nyújtja.

villaoliver.hu

6 + 1 piknikezőhely a Balaton környékén

Nincs is tökéletesebb program annál, mint amikor kedvenc kötött pulcsidban, kezedben egy termosz forró teával, a legvastagabb takaróddal körbe tekerve üldögélsz, és csak élvezed az őszi napsugarakat… És nem, most nem arra gondolunk, hogy otthon a fotelben kuckózz be! Épp ellenkezőleg: irány a természet! Kerekedjetek fel egy napsütéses őszi napon, és egy rendhagyó piknik keretében járjátok végig a Balaton legszebb helyeit. (Elvégre ki mondta, hogy piknikezni csak nyáron lehet, a Balaton és környéke pedig csak strandolásra való? ) Mutatjuk, hova érdemes ellátogatni!

 

1. Balatonakarattyai magaspart

 

Ez az a hely, ahova mindenképpen érdemes ellátogatnod: az akarattyai magaspartot vagy más néven Kisfaludy sétányt méltán nevezik a Balaton kapujának. 50-60 méteres magasságból csodálhatjátok meg a magyar tenger keleti medencéjét – a kenesei part, a Fűzfői-öböl, Balatonalmádi, az aligai és világosi magaspart és a siófoki szállodák is látszanak innen. Ha már bevásároltál a hozzávalókból egy balatoni őstermelői piacon, akkor nem lesz gond, hogy mi kerüljön a kosaradba. Ráadásul amiatt sem kell aggódnod, ha kifogynál a forró kávéból: a közelben található egy szuper hely, ahol a baristák gondsokodnak koffeinszükségleteidről!

 

2. Balatonfüredi Kiserdő

 

Talán csodálkozol, hogy miért ajánlunk az északi part egyik legnyüzsgőbb városában nyugodt piknikezőhelyet…pedig hidd el, itt is van ilyen! Természetesen nem a Tagore-sétány, hanem a Szívkórház közelében kell keresni. Eredetileg angolparknak építették a 18. század végén, azonban a reformkorban sok itt nyaraló író és közéleti személyiség kedvelt találkahelye volt. Ma az ősfás parkot a város tüdejének is nevezik, ahol asztalok, vizesblokkok és eldugott pihenőterek várják a piknikezőket!

3. Kővágóörs, Kornyi-tó

 

Emberi komédia szoborcsoport figyeli a Káli-medencét a Kővágóörs és Köveskál közti Kornyi-tó partján. Bár a Balaton közvetlen közelét el kell hagynunk, hogy ide látogassunk, Veszprémi Imre 2-3 méteres, acélból és mészkőből készült komikus figurái kárpótolnak bennünket. Kosarunkat érdemes a Liliomkert őstermelői piacon megtölteni, majd nincs más hátra, mint teli hassal pózolni egyet a szobrokkal!

 

Kép forrása: Wikipedia

 

4. Gyenesdiási Nagymező

 

Ha kedveled a túrával összekötött pinkikezést, akkor ez a Te utad! A Nagymező számos szuper túraútvonal kiindulópontja: meglátogathatod innen a Festetics-kilátót, a Berzsenyi-kilátót, a Vadlánlik-barlangot, de akár csak a mozgás kedvéért számos más helyet is keresztül-kasul bejárhatsz a Keszthelyi-hegységben. Az erdei tisztáson természetesen padok, játszótér, fedett pihenő és tűzrakó hely is van, így garantált, hogy a magaddal hozott szalonnát nem kell tovább cipelni!

 

5. Kő orra, Lesenceistvánd

 

Talán kevésbé ismert hely, pedig itt olyan kilátás tárul eléd, hogy biztosan nem akarsz majd jó darabig tovább állni. 406 méter magasan fekszik, így nem csak a tanúhegyekben, de a déli partban, a Somlóban és a Kab-hegyben is gyönyörködhetsz. Előtte alaposan vásárolj be a piknik hozzávalóiból a gyenesdiási piacon: ha meglátod, micsoda látvány tárul a szemed elé, nehezen indulsz majd tovább!

 

6. Tihanyi Belső-tó

Bár ez sem egészen a Balaton mellett van, mégis megér egy látogatást. Minden évszakban csodálatos látványt nyújt, így egy idilli piknik tökéletes háttere lehet ez a kis tengerszem. Természetesen Tihanyt is imádjuk, így miután kellő ideig sütteted magad a késői napsugarakkal és hallgattad a békák kuruttyolását (na meg persze minden elemózsia elfogyott), az Apátságban, vagy Tihany óvárosában is sétálhatsz egyet!

 

Belső-tó, Tihany

 

+1. Balatonboglár, Gömbkilátó

 

A balatonboglári Várdomb tetején található Gömbkilátó igazi Kánaán a piknikezés hívei számára. Nem véletlen, hogy számos világsztár koncertjének nyújtott romantikus hátteret! Ha kitart a forró termoszban a tea, akár csillagnézős, pokrócon elköltött vacsorába is fordulhat a piknik… Közben pedig közösen kideríthetitek, hogy indult a Gömbkilátó karrierje a Budapesti Nemzetközi Vásárban, és hogy miért is Xantus János kilátó a hivatalos neve?