Villa Oliver

Keresés
Rólunk

A Villa Oliver Kft. egy magyar tulajdonban lévő, dinamikusan fejlődő, 1000+ férőhely kapacitással rendelkező szállás-szolgáltató vállalkozás 2014 óta, mely minőségi szállás-szolgáltatását Siófokon, Hévízen, Tihanyban, Zalakaroson, Balatonlellén és Budapesten nyújtja.

villaoliver.hu

5 + 1 Hévízi látnivaló

Hévíz az egyik legfantasztikusabb Balaton környéki város, nem csoda, hogy Szabó Lőrinc költőnk egy egész verses füzetben örökítette meg szépségeit! Akinek kedve van, olvasson bele bátran a hosszú őszi estéken, mi most azonban kicsit fel szeretnénk rázni Benneteket! Mutatjuk, mik a legtutibb látnivalók és nevezetességek Hévízen, amiket ősszel is érdemes meglátogatni!

 

1. Hévízi-tó, a Fürdő és a Festetics Fürdőház

Természetesen a gyógytó és a fürdő Hévíz első számú látványossága, melyet mindenképp érdemes kipróbálni, ha még nem tettétek. Ez Európa legnagyobb melegvizes, gyógyhatású tava, melyet ráadásul 50 hektáros véderdő vesz körül – így teljes a nyugalom. A többi melegvizes tóval ellenétben nem vulkanikus, hanem tőzegmedrű forrástóról van szó, és a víz nem kevesebb, mint 38 méter mélyről feltörő vízhozammal táplálja. 1772-ben Festetics György építette rá az első fürdőházat, így a mai komplexum ennek tiszteletére az ő nevét viseli. Egy relaxáló, kellemes programnak a mai napig tökéletes, ugyanis rengeteg kényeztető masszázs, fürdő és testkezelés közül válogathattok!

 

 

2. Szoborpark

A Tófürdő szomszédságában található a hévízi szoborpark, amely a magyar irodalom három legnevesebb alakjának állít emléket. Móricz Zsigmond, Berzsenyi Dániel és Csokonai Vitéz Mihály már saját korukban is rajongtak Hévízért: rendszeresen felbukkantak a környéken egy-egy pohár jó borra, egy sétára vagy egy mártózásra a tóban. S persze több versükben is megemlítették a várost… Egy őszi séta alkalmával azonban más szobrokkal is találkozhatunk itt, többek közt a már említett gróf Festetics Györgyével, a tó védelmezőivel – két szárnyas kerubbal –, a Pantheonnal, mely a gyógyult betegeknek állít emléket, valamint számos más nemzeti szellemű emléket is megcsodálhatunk. És persze a hévízi tó tündére is itt lakik…

 

3. Hévízi termelői piac

A Balaton környéki termelői piacokról már sok szó esett, azonban ha erre jártok, a hévízit semmiképpen ne hagyjátok ki! Olyan különlegességekre számíthattok, mint a helyszínen korongozott agyagedények – ami kifejezetten jó gyerekprogram lehet, friss házi kenyér, helyben faragott szobrok, házi édességek, borkülönlegességek és levendulaillat minden mennyiségben… Minket már ez utóbbi önmagában is meggyőzne!


4. Hévízi sétálóutca

A sétálós, városnézős hangulathoz tökéletes helyszínt biztosít Hévíz sétálóutcája, a Rákóczi utca. Még 10 éve sincs, hogy teljeskörű felújításon esett át, így nagyon is hasonlít a balatonfüredi korzóra: gyönyörűen térkövezett, a legkülönfélébb üzletekkel körülvett kikapcsolódási lehetőséget találnak itt a vásárlás szerelmesei. Persze a kultúra kedvelői sem maradnak árván: a butikok és az 1920-ban épült villák mellett elsétálva a Fontana Artmozihoz is eljuthattok, valamint megcsodálhatjátok a súlyfürdő magyarországi atyjaként emlegetett dr. Moll Károly szobrát.

 

5. Egregyi Borospincék

Ha a sétából már pont elég volt, és szeretnétek felmelegíteni magatokat – mondjuk egy pohár borocskával – akkor az Egregyi pincék tökéletes alternatívát kínálnak erre. Sokáig különálló településnek számított, azonban mindösszesen másfél kilométerre található a város központjától, így a második világháború után Hévízhez csatolták. Kóstolásra fel!

 

 

+1. …még egy kis kultúra

Ha szeretitek az építészetet, akkor is van mit nézegetni Hévízen. Érdemes meglátogatni az Egregyi és a hévízi Szentlélek templomot, valamint a római kori Romkertet is. A múzeumokba is bepillanthattok, s ha egy legendában akarjátok érezni magatokat, kössetek egy kívánságszalagot az Attila utcai Flavius-hídra is…